ITP Solar Saulės Parkas (2-3)

Neseniai atidarytas „ITP Solar“ pažangiausias 350 kW galios saulės energijos parkas Kelmės rajone žymi reikšmingą žingsnį tvarios energijos sprendimų link. 2024 m. paleistas saulės elektrinių parkas pagaliau gali suteikti daug vilčių vartotojams, ieškantiems aplinkai draugiškų alternatyvų.

Kas yra saulės parkai?

Saulės parkai yra šiuolaikinėmis moderniausiomis technologijos paremtos infrastruktūros, kruopščiai sukurtos siekiant surinkti neišsemiamą saulės energiją ir paversti ją švaria ir atsinaujinančia elektros energija. Saulės parkus galima įsivaizduoti kaip dideliame plote įrengtą didelio masto elektrinę, kurios segmentus vartotojai gali tiek išsinuomoti, tiek ir įsigyti, nepriklausomai nuo to, ar jie yra fiziniai, ar juridiniai asmenys.

Atsisakius tradicinių iškastinio kuro šaltinių, šiuolaikiniai saulės energijos parkai tampa labai tvariu sprendimu, padedančiu reikšmingai sumažinti neigiamą poveikį aplinkai. Be to, jie yra veiksmingos priemonės, leidžiančios efektyviai patenkinti nuolatos augančius elektros energijos poreikius. Toks sprendimas suteikia galimybę daugeliui vartotojų gauti naudos iš to paties saulės energijos parko, taip demokratizuojant prieigą prie atsinaujinančios energijos.

Tačiau, kaip iš tikrųjų visa tai veikia?

Vartotojai, išsinuomoję arba įsigiję saulės parko dalį, ekologišką energiją gali pasitelkti savo gyvenamųjų arba komercinių patalpų elektros energijos poreikiams užtikrinti. Saulės parko veikimo principas yra labai paprastas – jis naudoja saulės šviesą elektros energijai gaminti ir nukreipia ją į elektros tinklą. Vartotojų patalpose ir pačiame saulės energijos parke integruoti išmanieji skaitikliai, preciziškai fiksuoja elektros energijos suvartojimą ir jos pagamintą kiekį. Tai padeda užtikrinti, kad atsiskaitymas būtų visiškai skaidrus, o energijos valdymas labai efektyvus.

Kodėl verta investuoti į saulės parką?

Svarstantiems, ar verta investuoti į saulės parko dalį, naudinga susipažinti su daugybe svarbių saulės energijos parko privalumų.

Galimybė gerokai daugiau sutaupyti

Išskirtinis saulės parko privalumas – reikšmingas išlaidų už elektros energiją sumažinimas. Tai reiškia, kad įsigijus arba išsinuomojus dalį saulės parko, vartotojai ir įmonės gali naudotis daug pigesne elektros energija. Tokiu atveju vartotojai elektros energiją gauna daug žemesniu tarifu, lyginant su įprastiniais elektros energijos šaltiniais. Verta pažymėti ir tai, kad saulės parke dažniausiai iš 1kW sugeneruojama net iki 30% daugiau energijos nei gaunama instaliavus tą pačią galią ant nuosavo namo stogo. Skaičiuojama, kad paprastai vartotojai gali sumažinti savo mėnesines išlaidas už elektrą 3-4 kartus!

Privalumai verslui

Nuo 2024 metų sausio 1 dienos verslui nuosavas saulės elektrines leidžiama įsirengti tik su Net Billing apskaita (kaupiami pinigai virtualioje piniginėje), tuo tarpu perkant iš parko verslas vis dar gali kaupti kWh.

Pažangus „ITP Solar“ 350 kW galios saulės parkas

„ITP Solar“ 350 kW galios saulės elektrinių parkas Kelmės rajone įkurtas naudojant tik moderniausius komponentus, tarp kurių yra Sofar Solar inverteriai. Sofar yra vienas didžiausių gamintojų pasaulyje. Lenkijoje pagal parduotų inverterių kiekį Sofar užima pirmąją vietą. Saulės parko įrengtoji galia sutampa su saulės parko leistinaja generuoti galia. Verpenos saulės parke sumontuoti dvipusiai CanadianSolar moduliai, kuriems suteikiama 30 metų efektyvumo garantija ir kurie patenka tarp 5 didžiausių pasaulyje fotomodulių gamintojų! Tarpai tarp eilių palikti tokio dydžio, kad net ir žiemą moduliai negauna šešėlių nuo priešais esančios eilės. Visa tai užtikrina maksimalią saulės energijos gamybą. ITP Solar anksčiau įrengtame Puskelnių saulės parke 2023 metais buvo sugeneruota net 1178kWh iš instaliuoto kW. Didelė dalis šio saulės parko jau yra parduota, todėl vartotojai, kurie nori pasinaudoti saulės parko teikiamais privalumais, turėtų suskubti.

Didelė patirtis ir visapusiška pagalba

Daugiau nei du dešimtmečius kaupdama patirtį alternatyvios energijos sprendimų srityje, „ITP Solar” ir toliau siekia užtikrinti neprilygstamos kokybės paslaugų teikimą bei stengiasi, kad klientai galėtų pasinaudoti valstybės teikiama finansine parama.

Siekdama palengvinti sklandų perėjimą prie žaliosios energijos, „ITP Solar“ sutvarko visus dokumentus, reikalingus Aplinkos projektų valdymo agentūros (APVA) finansinei paramai gauti.

Pažymėtina, kad APVA finansavimas saulės parkams yra teikiamas iki 2024 m. vasario 29 d., taip suteikiama papildoma paskata investuoti į atsinaujinančios energijos šaltinius.

Aplinkosauginiai privalumai

Ypatingai svarbus saulės energijos naudojimo privalumas – reikšmingas šiltnamio efektą sukeliančių dujų emisijos mažinimas. Investavę į saulės parko dalį, vartotojai turi puikią progą prisidėti prie neigiamo poveikio aplinkai mažinimo ir gamtos išteklių išsaugojimo.

Nereikia jokios priežiūros

Priešingai nei individualios saulės elektrinės, saulės parkai yra profesionaliai prižiūrimi kvalifikuotų šios srities specialistų. Tai reiškia, kad vartotojui, investavusiam į saulės parko dalį, nereikia skirti jėgų ir laiko jokiai eksploatacinei priežiūrai. Nedidelis saulės parko priežiūros mokestis užtikrina, kad kiekvienas vartotojas galėtų pasinaudoti ekologiška elektros energija, nekeldamas sau jokio galvos skausmo, kuris iškiltų tuomet, jei tektų patiems prižiūrėti individualią saulės elektrinę.

Visuotinai prieinamas

Nepriklausomai nuo gyvenamosios vietos – ar tai būtų atskiras namas, ar daugiabučių kompleksas, miesto centras, ar kaimo vietovė, vartotojai gali įsigyti arba išsinuomoti saulės parko dalį ir pasinaudoti jos teikiamais privalumais.

Pats metas pradėti naudoti žaliąją energiją

Novatoriški saulės parkai, kurie pasitelkdami saulės galią ir tiekdami vartotojams ekologišką ir ekonomiškai efektyvią elektros energiją, padeda formuoti ekologiškesnį ir tvaresnį vartotojų požiūrį į energijos vartojimą, kartu nutiesiant kelią link švaresnės ir ekologiškesnės ateities. Taigi, jau dabar pasinaudokite galimybe prisidėti prie tvarios ateities su „ITP Solar“ naujai atidarytu 350 kW saulės parku!